Természetes, növényi eredetű, zsírban oldódó vitamin, az egyik legfontosabb antioxidáns. Így nem véletlen, hogy az E-vitaminnak több mint 50 éve stabil helye van a kozmetikai bőrápolásban. A tokoferol néven is ismert anyag többek között véd a külső hatások ellen, valamint hidratáló hatású. Hogy ezeken felül miért szeretjük ennyire és hogyan támogatja szépségünket, azt az alábbiakban foglaltuk össze!
Az E-vitamin szépítő hatása:
- Növeli a bőr nedvességtartalmát, hidratál
- Véd az UV-sugarak káros hatásától
- Hatásos öregedésgátló, ránctalanító
- Kiválóan alkalmas tág pórusú, mitesszeres bőrök kezelésére
- Sejtvédő, hozzájárul a bőr védőrétegének fenntartásához
Harc a ráncok ellen
A korai ráncok kialakulását előidézheti az egészségtelen életmód, a dohányzás és az alkoholfogyasztás egyaránt. A ráncok megjelenése ellen hatékony megoldást nyújtanak az E-vitamint tartalmazó készítmények, amelyek gondoskodnak a bőr megfelelő nedvességtartalmának helyreállításáról. Használjunk az esti rutinunk részeként E-vitamint tartalmazó hidratálót.
E-vitaminnal a májfoltok ellen
Az E-vitamin hatásos megoldás lehet a májfoltokra és anyajegyekre, amelyek a kor előrehaladtával megjelenhetnek rajtunk. Az E-vitamint tartalmazó készítmények halványítják a bőr elszíneződését, egyenletesebbé varázsolják a bőr felszínét.
Nincs többé száraz, repedezett bőr
A bőr nedvességtartalmának helyreállításával hatékonyan hidratálja azt, így elbúcsúzhatunk a száraz, érdes bőrfelületektől. A bársonyos bőr elérésének érdekében használjunk minden nap E-vitamint tartalmazó kozmetikumokat.
Az E-vitamin szerepe szervezetünkben
Bőrünkön keresztül és táplálékainkkal is fontos, hogy rendszeresen támogassuk a szervezetünket. Előbbire az AdamCosmetics natúrkozmetikumok, utóbbira pedig a következőkben felsorolt vitaminforrások lehetnek segítségünkre. Legfontosabb E-vitamin-forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a mogyoró, mandula, édes burgonya és a müzli. Az állati eredetű élelmiszerek közül a hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű vitamint. Más zsírban oldódó vitaminokkal ellentétben a szervezetben rövid ideig raktározódik, ezért rendszeres pótlása szükséges. Az E-vitamin a védő hatását úgy fejti ki, hogy gátolja a sejtek oxidációs folyamatai során keletkező szabad gyökök termelődését, illetve azok sejtkárosító hatását.