INGYENES csomagautomatába szállítás

INGYENES csomagautomatába szállítás

Milyen összetevőket kerülj, azaz mitől „mentesek” a natúrkozmetikumok?

Picture of Dr. Polgár Ádám

Dr. Polgár Ádám

Gyógyszerész, az Adam Cosmetics
termékcsalád megalkotója

A táplálkozásunkat illetően igyekszünk tudatos döntéseket hozni és habár egyre megfontoltabbak a vásárlók a kozmetikai termékek tekintetében is, sokan nem is tudják, hogy milyen összetevőket érdemes kerülni! Tehát, hogy a fürdőszobánkba káros anyagoktól mentes, kőolajszármazék nélküli kozmetikumok kerüljenek. Hiszen a boltok polcain lévő termékek nagy része még mindig rengeteg olyan szintetikus anyagot tartalmaz, amit szerencsésebb lenne elkerülni. 

A 3 legkárosabb összetevő bőröd számára

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az alkotóelemeket, amiket mindenképpen érdemes elkerülni! Mindig tanulmányozd át a kozmetikumok összetevőit, mielőtt megvennéd, hiszen nem csak ezek irritálhatják a bőrödet. 

Kőolajszármazékok

Rendkívül károsak a bőr szempontjából a kőolajszármazékok, melyek a benzin-előállítás melléktermékei. Sajnos ezek azok az anyagok, amiket a legtöbb kozmetikum tartalmaz, hiszen a cégek helyettesíthetik velük a drága növényi olajokat tusfürdőkben, samponokban, balzsamokban és krémekben. Az alábbi megnevezések biztosan kőolajszármazékokat rejtenek:

  • Paraffinum Liquidum
  • Mineral oil
  • Petrolatum
  • Vaseline
  • Cera Microcristallina
  • Microcristallina Wax
  • Ozokerit
  • Ceresin

SLS

Az SLS, SLES, ALS, és az ALES olyan tisztítóanyagok, amiktől jól habzanak a termékek, legtöbbször tusfürdőkben, habfürdőkben, samponokban, fogkrémekben fordulnak elő. Kifejezetten veszélyes, ha etilén-oxiddal szennyeződik, mivel ez egy roppant rákkeltő anyag. Erősen száríthatják a bőrt és a hajat, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a káros anyagok nagyobb mennyiségben jussanak a bőrbe.

Parabén

A parabén, vagy az azt helyettesítő Triclosan egy konzerválószer. Amellett, hogy irritálhatja a bőrt, több kutató is úgy véli, hogy a hormonrendszer egészséges működését is megzavarhatja, főleg akkor, ha hosszú távon használják.

A fentieken túl előfordulnak a kozmetikai termékekben allergén anyagok is, mint a különböző illatanyagok, amik gyakran okozhatnak bőrirritációt és egyéb tüneteket. 

Bőrünk megmentői: a natúrkozmetikumok

Szerencsére ma már egyre többen keresik tudatosan a természetes kozmetikumokat, hogy kemikáliák nélkül támogathassák bőrüket. A natúrkozmetikumokban amellett, hogy nincsenek mesterséges anyagok, olyan értékes és tiszta hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek különleges ápolásban részesítik a testet, tetőtől-talpig!

Hazai termékkészítőkként büszkén vállaljuk, hogy termékeink gyógyszertári minőségűek és SLS-, parabén-, allergén illatanyag- valamint kőolajszármazékoktól mentesek. Nem csupán a bőrötök, de a környezetünk egészsége is fontos számunkra, így állatkísérlet mentes cégként működünk. 

Részesítsd előnyben azokat a szépségápolási termékeket, amelyekről tudod, hogy 100%-ban természetes, kizárólag ellenőrzött forrásból származó alkotóelemekből állnak.

Kedves Vásárlónk!

Július 13. (szombat) és július 21. (vasárnap) között a megrendelések feldolgozása szünetel. A beérkező megrendeléseket július 22-én, hétfőn dolgozzuk fel. Türelmüket és megértésüket köszönjük.

Fanni és Ádám

100% minőséggarancia

Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, ezért bátran vállaljuk a 100% pénzvisszafizetési garanciát.

Amennyiben kipróbálás után mégis vissza szeretnéd küldeni valamelyik termékünket; esetleg nem a bőrtípusodnak megfelelő terméket választottál vagy utólag derült ki, hogy valamelyik összetevőjére allergiás vagy, akkor add fel postán a megmaradt termék minimum kétharmadát a vásárlástól számított 30 napon belül, és mi visszautaljuk a teljes vételárat. A csomagvisszaküldés postaköltségét sajnos nem tudjuk átvállalni.

Fontos, hogy a csomagba rakj bele egy levelet, amiben leírod, mi a panaszod a termékkel, ill. add meg a nevet, a megrendelésazonosító számot vagy az e-mail címet, amiről a rendelést leadtad és egy bankszámlaszámot, ahova a pénzt vissza tudjuk utalni.

Címünk: 8500, Pápa Aradi utca 31.