INGYENES csomagautomatába szállítás

INGYENES csomagautomatába szállítás

PANTHENOL, avagy B5 PROVITAMIN

Picture of Dr. Polgár Ádám

Dr. Polgár Ádám

Gyógyszerész, az Adam Cosmetics
termékcsalád megalkotója

A külső, bőrkárosító környezeti hatások, mint az UV-sugárzás, vagy légszennyezettség kompenzálására egyre nagyobb hangsúly kerül a kozmetikai iparban. Az ártó behatások ellenei küzdelemben hatékonyan veszi fel a harcot a panthenol. Ez a sokoldalú, ugyanakkor bőrbarát összetevő régóta használatos a kozmetikai iparban, sőt a gyógyászatban is alkalmazzák. De mi az a panthenol és mi a panthenol hatása a bőrre?

Mi a panthenol?

A panthenol egy természetes eredetű forrásból kinyerhető anyag, amely színtelen, majdnem szagtalan és viszkózus tulajdonságú. Különlegessége, hogy a B5 vitamin, vagy másnéven pantoténsav provitaminja, azaz előanyaga, amely elengedhetetlen a bőr egészséges működéséhez. A panthenol a bőrbe jutva vizet gyűjt maga köré (ennek köszönhető a hidratáló hatása), majd pantoténsav lesz belőle. 

A panthenol hatásai

A panthenol egyik fontos tulajdonsága hidratáló hatása, hiszen puhítja, selymessé, egészségessé teszi a bőrt. Hidratáló tulajdonsága a bőr mélyebb rétegeiben érvényesül, így segíti megőrizni annak nedvességtartalmát. Továbbá szükséges a koenzim-A molekula előállításához, amely olyan fontos folyamatokért felelős, mint például a bőr energiatermelése. Ezen kívül a panthenol képes a bőr természetes lipidstruktúrájához hasonló körülményeket teremteni, így a panthenolt tartalmazó készítmények helyi alkalmazásával serkentjük a sebek gyógyulását és a hámképződést.

A panthenol alkalmazása a kozmetikai iparban

Könnyű felszívódásának és aktiválódásának köszönhetően rendkívül kedvelt összetevő a kozmetikai termékekben. De nem ez a fő indok, amiért ennyire kedvelt összetevő: sokkal lényegesebb, hogy gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, így hatékonyan veszi fel az érzékeny, irritált bőrproblémákkal. 

Száraz bőr esetén segíti a lipidstruktúra és a bőr védekezőképességének a visszaállítását, megelőzi a vízveszteséget. Nem irritál, nem befolyásolja negatívan a bőr természetes mikroflóráját, csak a jótékony baktériumok szaporodását segíti, így kiváló érzékeny bőr ápolására. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatásának, valamint sebgyógyító tulajdonságainak köszönhetően kiváló az aknés bőr kezelésére.

Fontos megemlíteni a panthenol hajra gyakorolt hatását is. Az összetevő ugyanis könnyen képes kapcsolódni a keratin molekulákhoz, így beépül a haj külső rétegébe, egyenletessé teszi a hajszálak külső felületét, fényesebb, egészségesebb hatást kölcsönözve a hajkoronának. Vízmegkötő képessége pedig javítja a hajszálak rugalmasságát.

Kedves Vásárlónk!

Július 13. (szombat) és július 21. (vasárnap) között a megrendelések feldolgozása szünetel. A beérkező megrendeléseket július 22-én, hétfőn dolgozzuk fel. Türelmüket és megértésüket köszönjük.

Fanni és Ádám

100% minőséggarancia

Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, ezért bátran vállaljuk a 100% pénzvisszafizetési garanciát.

Amennyiben kipróbálás után mégis vissza szeretnéd küldeni valamelyik termékünket; esetleg nem a bőrtípusodnak megfelelő terméket választottál vagy utólag derült ki, hogy valamelyik összetevőjére allergiás vagy, akkor add fel postán a megmaradt termék minimum kétharmadát a vásárlástól számított 30 napon belül, és mi visszautaljuk a teljes vételárat. A csomagvisszaküldés postaköltségét sajnos nem tudjuk átvállalni.

Fontos, hogy a csomagba rakj bele egy levelet, amiben leírod, mi a panaszod a termékkel, ill. add meg a nevet, a megrendelésazonosító számot vagy az e-mail címet, amiről a rendelést leadtad és egy bankszámlaszámot, ahova a pénzt vissza tudjuk utalni.

Címünk: 8500, Pápa Aradi utca 31.